maandag 17 januari 2011

hmm

Hallo Allemaal, bedankt voor jullie tips over de winkels in Friesland.
Helaas viel het allemaal wel tegen. Dit komt misschien omdat ik verwend ben met een eigen winkel en ik houd gewoon enorm van oude spullen. En dat viel bij wat winkeltjes wel wat tegen.
Ik ben bij 4 winkels geweest. Bij het allegaartje moet je heel goed zoeken, alles staat boven op elkaar gestapeld en je moet je ogen dus goed open houden. Bij de tweede viel het aanbod erg tegen, weinig spullen vooral weinig oude spullen terwijl ik heel wat anders had verwacht van hun website. De spullen die oud waren waren mij te prijzig. Bij een andere winkel vond ik de prijzen ongelooflijk. Ik weet ongeveer inkoopprijzen en de gemiddelde prijzen wat winkels ong voor bij spuitflessen of emaille kannen vragen nou dit lag er ver boven. Ik ben er dus nog geen 5 min geweest. Toen gingen we op zoek naar antiek dragt wolvega, maar die was niet te vinden, er waren twee adressen op internet te vinden, bij de eerste was helemaal niets te vinden en het tweede adres was een woonhuis waar het donker was. Hmm..
Toen toch als laatste maar naar de kiezzel, van buiten dacht ik..jakkes dit word hem ook niet..het zag er zo luxe en duur uit..eenmaal binnen viel dit erg mee.. normale prijzen die ik ook probeer te hanteren en was dolblij met de "pluk" ladder die ik heb gescoord..wat wel betekende dat ik de hele terugweg achterin moest zitten want hij was meer als 2 meter lang haha.
Gelukkig heb ik sochtends op de rommelmarkt nog wel wat dingetjes gevonden, maar pff veel voor mezelf dit keer en dan voel ik me schuldig he haha.

Een leuke oude franse stolp, een crème kan met flink wat craquele en een prachtig frans vloerkleed. Een ladder, een kroonluchter en een prachtige spiegel. Teveel om op te noemen.
Ik zal alles uitgebreid fotograferen als het een plekje heeft in het nieuwe huis. Als het goed gaat moeten we deze week een brief krijgen wanneer we erin kunnen. We Shall See..ben een beetje pessimistisch erover het duurt al zo lang..
Dinsdag komt er weer nieuwe handel online, ik heb heus wel wat voor jullie over gelaten ;)

Nog even een tip
www.wonenmetbrocante.blogspot.com

Dit is een nieuwe blog van peggy, ik had een keer een blog gemaakt met foto's van haar inrichting. Ze heeft nu eindelijk een blog. Gaan jullie haar allemaal volgen?

Fijne week en tot morgenvroeg!!

17 opmerkingen:

  1. Hoi Sanne,
    Wat heb je weer mooie foto,s !!
    Een toestand hé,Brocante in Friesland,nee ik kan er ook niks mee moet ik eerlijk bekennen.
    Het is allemaal het nieuwe Brocantelook spul en ik hou daar ook niet zo van.
    Mijn berichtje op je blog kwam helaas aan de late kant ik had het niet eerder gezien.
    Maar toch nog een plukladder gevonden,da,s toch weer iets en kom je niet met lege handen thuis.
    Een eeh Peggy jaaa die volg ik al,leuk !!

    lieve groetjes
    Dicky Marie.

    Dooeei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat er toch nog iets gelukt is, anders helmaal zo'n katerig gevoel...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ieder heeft zijn of haar winkel op haar/zijn manier......ik zou het niet zo durven te schrijven hoor....want ieder mens is ook weer anders....jij kan het tegen vinden vallen en ik kan het prachtig vinden ........en daarbij prijzen zijn natuurlijk niet overal hetzelfde.......en ook dat ligt aan hoe duur koop je iets in......heeft een winkel een duur huurpand....hebben ze personeel........dit alles heeft te maken met hoe je winkel is en eruit ziet..........ik vind het bv heel vaak rommelig in onze winkel en de klanten vinden het heerlijk om bij ons te komen zoals de winkel is....dus mijn tip zou zijn oordeel niet teveel en geef geen kritiek op andere ...want dat vind je ook niet leuk als ze dat over jouw doen........en internet is ruim en groot en iedereen kan het lezen..........blijf vooral als je zelf een winkel hebt zakelijk........en lieve Sanne..ik bedoel dit goed en wil je alleen maar helpen.......fijne week goede zaken....liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Chips zeg....alle mooie spullen houdt je voor jezelf.......?
    Heb ik even pech!
    Gelijk heb je hoor, geniet er maar fijn van....
    Kan ik straks genieten van de mooie beelden vanuit jullie nieuwe huisje...
    Fijne week
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey ria,
    Even berichtje terug, heb de namen van de winkels verwijderd maar ik vind het geen probleem om kritiek te krijgen. Ik hoor ook vaak genoeg van mensen als ze iets bij mij te duur vinden. En ik ken genoeg winkels die een eigen pand hebben, benzine kosten van frankrijk belgie wat dan ook hebben en toch dezelfde prijzen als de meeste hier in de omgeving.
    Ik verkoop veel aan den haag/rotterdam/amsterdam en het buitenland omdat ik voor hun heel goedkoop ben. Dat maakt mij niet uit. Ik vind dat je eerlijk kunt zijn over wat je van winkels vind en deze vrouwen staan zelf in hun winkel zonder personeel en het pand ja zoals ik al eerder zei ik ken genoeg winkels met dure panden die wel fatsoenlijke prijzen hanteren.
    En mensen staan vrij om hun mening over mijn webwinkel te geven :)

    Ik weet dat je het goed bedoeld..maar ik ben vaak eerlijk en recht voor je raap soms vinden mensen die te eerlijk maar met eerlijkheid kom je het verst :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toch vind ik het fijn dat je de naam van die tweede winkel eruit hebt gehaald. Ik las je berichtje vanmorgen, toen nog met naam, en was een piepklein beetje boos... Ik vind die tweede winkel namelijk heel erg leuk, de dames-eigenaar zijn erg gezellig en je kunt er zoo heerlijk snuffelen. Zie je dat smaken verschillen? Fijn dat je dit zo hebt opgelost! Enne.. als je het weten wilt... ik lees jouw blog ook heel graag hoor!! Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Begrijp wat je bedoelt,zo zijn er heel veel mensen die brocante op een hele andere manier uitleggen,dan dat ik dat bedoel,maar goed iedere zijn ding dan maar...
    in iedere geval ben je toch goed geslaagd.
    groetjes Kari

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi die stolp is mooi en de rest ook
    lekker altijd dat gesnuffel en helemaal als je dan iets leuks vindt
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Smaken verschillen hé. Ik heb het heel vaak dat wanneer iemand iets heel mooi vind, ik het tegen vind vallen. Maar ja, het is maar wat je zoekt.
    Ben weg van je mooie kan.
    En ga even bij je vriendin kijken.

    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Sanne,
    ten eerste bedankt voor de gratis publiciteit haha. Zoals je weet ben ik gek op stolpen. Ik heb er ook aardig wat maar heb maar 1 ovale. Die van jouw is ook prachtig, en die kan, zucht....
    Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Alleen maar leuke dingen voor jezelf..jammer hoor!
    Het is je van harte gegund uiteraard, hopelijk snel je huisje om de items erin te zetten.

    En gelukkig maar dat niet alle winkels hetzelfde zijn, dat zou saai zijn toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die kan met craquele, WAUW..komt die in de winkel, komt die in de winkel...jajajajaja...als dat zo is, hoop ik niet dat ik weer te laat ben.
    Die past zo mooi bij al die andere ecru serviesdelen die ik al heb.......als ik nou heel lief naar je kijk......smile....
    smile..ooohh wat ben ik een slijmerd....hihihi, maar ik vind hem ook zo mooi.
    Lieve groet uit het zuiden

    BeantwoordenVerwijderen
  13. gelukkig heb je nog wat leuks gekregen.
    veel plezier ermee, fijne avond groetjes Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Die kan vind ik ook mooi!!

    Groet,
    Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  15. haha dit komt we wel heel bekend voor.Ik schrik me meestal ook helemaal naar van prijzen die andere winkels durven te vragen en wie koopt t dan????Dat vraag ik me toch werkelijk af.Was vanmiddag nog even ergens naar binnen gewandeld zag n mooie spuitfles vanuit de auto.Op de rem even kijken 75,00??Dacht eerst he n koopje 7,50 maar nee stond toch echt 75,00 hmm stuk minder mooi en gelijk alles gezien.Ik lees nu over Peggy en nu valt t kwartje pas,ze was met de opening bij mij in de winkel!!Toen hebben we het nog even over jou en je mooie spulletjes gehad!Ach wat ben ik soms traag!Groetjes,Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Sanne,
    nee de tafel hebben we niet in Ruinen gekocht.. hadden we wel eerst een optie op een tafel..
    Maar uiteindelijk voor deze gekozen..
    Deze heb ik bij Angelique gekocht...
    http://www.pastandpresentdecorations.nl/

    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Sanne,
    Jammer dat het tegenviel. Maar de spulletjes die ik op de foto zie, zijn zeker geslaagd!

    Lieve groet en een fijne avond nog,
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen