maandag 6 september 2010

Onze keuken

Zo daar zit je dan weer, na een voorbijgevlogen weekend. Alle spullen van de fair nog in dozen maar gister heerlijk genoten van het mooie weer. De rest komt deze week nog wel..
Ik had jullie beloofd nog wat foto's van de keuken te plaatsten. Zoals ik al zei hebben we een mini huisje, eigenlijk gemaakt voor 1 of 2 senioren, en geen jong volk met zwakke plekken voor mega veel servies, rare verfjes op de muur en een hele grote verzameling oude spelcomputers
.

Sinds kort ook de kleur groen in mijn keuken geïntroduceerd. In de woonkamer had ik ook al wat groene spullen en ik vind het prachtig staan bij hout en servies. De bloemen kreeg ik dinsdag van vriendlief. Ik haalde de boodschappen uit de auto en ineens zat er ook een bos bloemen bij, wanneer had hij dat nou gedaan? Ze staan nu na bijna een week nog, terwijl ik normaal niet overweg kan met roosjes, ze gaan me altijd hangen.
Ik ben dol op oude brood/snijplanken en probeer ze ook overal kwijt te kunnen, zoals je ziet probeer ik elke keer tevergeefs mijn spullen kwijt te raken omdat ik er geen afstand van kan doen. Maar het huisje is nu echt wel vol..snik..

Ook het aanrecht staat (tot grote ergernis van Anton) vol.
Een mooi oud "dienblad" met de olietjes, oude weegschaal en een potje zout. Oude broodplanken om die vreselijke huurwoningtegeltjes te verstoppen. En een oud vlaaienrek voor onze grote verzameling regoutborden. Jammer genoeg past de helft hier nog niet in.
Dit kastje heb ik heel in het begin gekocht, toen woonde ik nog maar net op mezelf, had hem vol staan met kruiden. Jammer genoeg is hij alleen open leuk, de voorkant is nogal suf.. maar nu kan ik er nog wat servies in kwijt, hihi.

Deze oude broodtrommel heb ik bij mijn moeder gekocht. Ik was er heel blij mee want we hadden eerste een knalroze(nog passend bij onze fuchsiaroze keuken) de trommeltjes zitten vol met macaroni, fusilli etc. Ze zijn lekker oud! Deze plantjes vind je overal! Ze zijn zo lekker sfeervol.

Deze hakblok had ik direct al in de gaten toen hij uit de bus kwam van Karin van De Tuinkamer. Mijn ouders hebben zolang ik me kan herinneren al een hakblok en ik wilde ook perse ooit een hakblok.
Karin had er drie dus ik kon ook nog kiezen. Dit was een mooi klein modelletje en eigenlijk past hij nog helemaal niet in onze keuken. Hij moest en zou van mij worden. Eerst buiten eens flink afgeboend en nu staat hij te schitteren in ons minikeukentje. De kleuren van het hout passen prachtig bij de binnenkant van de kast die ik ooit bij Karin kocht. Pff ik ben verliefd :D.Dit is mijn allergrootste trots! Mijn verzameling crème servies. Van Digoin, Regout, Luneville, Badonviller en Boch. Ook zit er een heleboel onbekend servies tussen. Waarvan ik het merkje net niet meer kan lezen. We gebruiken dit servies ook echt, eten ervan, kommetjes word uit gedronken of borrelhapjes uit gegeten. Ook gaat het allemaal gewoon in de vaatwasser. Ik heb bij Karin van De Tuinkamer nu een kast gevonden die ik waarschijnlijk in het volgende huis niet eens in de keuken kwijt kan, maar dan moet hij eerst maar in de woonkamer. Hij is zo enorm en zeldzaam. Daar gaat mijn servies nog mooier in uitkomen.Zo dat was eerst de keuken. De nieuwe kast moet nog mijn kant op maar hebben we nu geen plek voor. Ik zal hem binnenkort wel even op de foto zetten. Straks komen er weer nieuwe advertenties op de website. Houd het dus even in de gaten.
Ook hoorde ik net dat ik waarschijnlijk op een fair in Balloo mag staan. Dat is net zoiets als Orvelte, geloof ik ook van dezelfde organisatie! Ik ben hier heel blij mee :). Eindelijk een grotere bekende fair, word vervolgd dus.

10 opmerkingen:

 1. prachtige spullen vooral die kleur groen is super!!
  groetjes en een Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou dan kom ik toch gewoon even terug om de rest te lezen en te bekijken...LOL
  Je servies is prachtig, wij gebruiken boerenbond van Boch, maar de laatste jaren verzamel ik ook pastel van Regout...wij gebruiken dit ook gewoon dagelijks!!!
  maar wit en creme is toch ook wel erg mooi, misschien een volgende verzameling?! hihihi
  Ik heb een verzameltik die nooit en nooit meer over gaat...hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een klein huisje??? Maar meid, waar heb je dan al deze mooie spullen? Of staat alles gewoon propvol?
  Jammer dat je nauwelijks verkocht dit weekend, maar idd miscchien gaat het op zo'n grotere fair beter..
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat been schitterende keuken meis !! echt geweldig !!!................fijne week liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan bijna niet geloven dat je in een klein huisje woont, wat een spullen meid!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke keuken heb je!!! En de verzameling borden en kommen helemaal super.
  Ik zag in je webwinkel een bordenwandrek staan maar zonder prijs, mag ik je vragen wat hier je vraagprijs van is?
  Bedankt alvast, lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. *kwijl*kwijl* wat heb je toch een mooie verzameling servies!
  Prachtig die groene elementen erin, in je keuken.
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben je blog via, via tegengekomen, wat een leuke spullen heb je (voor de verkoop maar ook prive). Ik heb me derhalve als volger aangemeld. Ik hoop je een keer op mijn blog te mogen begroeten.

  Groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie spullen en geweldig gedecoreerd echt even genieten.
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow great pics!!!!!!!!!!!!i love your shots!!!!

  BeantwoordenVerwijderen