maandag 14 oktober 2013

Pech

We hebben het erg druk de laatste tijd.. en erg veel pech. Onze oude auto ging kapot, de kosten om hem te maken vielen zo hoog uit, dat was de auto niet meer waard. Nu ong 3 week geleden ruilden we onze auto in en kochten we een nieuwe. Met volle overtuiging dat hij goed was.
Toen wilden we naar Frankrijk en gebeurde er dit: (verhaal even gekopieerd van facebook)

We gingen rond 2 uur half 3 weg bij een andere markt in belgie, toen waren we op zoek naar een benzine pomp want we kwamen er ineens achter dat onze benzine meter niet klopte. Hij stond nog op half vol toen het lampje begon te branden. We reden het dorp van de markt uit toen we ineens heel hard geklapper hoorden, we dachten aan een klapband maar het bleek een of andere riem te zijn die bij de distrubutieriem en koeling zit.

We hebben de auto anderhalf week geleden gekocht. Toen is hij op dinsdag weer opgehaald door de garage omdat hij niet wilde starten, iets met een stroomlek. Ze hebben er toen een nieuwe dynamo opgezet en hem woensdag terug gebracht. Blijkbaar hebben ze toen die riem die nu kapot was gegaan er met teveel speling weer opgezet dus toen wij reden is hij omgeklapt.

We zaten nog in belgie met nog 3,5 uur op de tomtom te gaan. Anton heeft foto's gemaakt en papa gebeld. Uit eindelijk was het niet zelf op te lossen en de anwb komt niet in het buitenland als je nog geen lid bent dus we moesten de belgische anwb bellen. Na een uur wachten kwam er een jongen van mijn leeftijd van de garage, we hadden telefonisch al met de belgische anwb afgesproken dat hij ons voor 143 euro weer op weg zou helpen zodat we thuis konden komen. Hij had die riem niet op voorraad en heeft hem er dus na veel gezeur van ons weer opgezet, toen wilde hij alweer weg gaan met de 143 euro maar hebben wij ge eist dat hij ons over de grens bracht voor het geval het weer mis ging. Dit was allemaal erg moeilijk maar hij reed toch tot de grens voor ons aan.

Toen we over de grens waren was onze benzine op. Anton is liftend aan de weg gaan staan met de jerrycan en uiteindelijk door een hele aardige man heen en weer gebracht met nieuwe diesel. W
ij zijn in de auto gestapt met de bedoeling om naar de benzine pomp te rijden hem te vullen. Volgens de garage konden we wel met die kapotte riem naar huis rijden. 

We waren nog geen 500 meter verder toen de riem er weer afklapte met een enorm lawaai. Zijn aan de kant van de weg gaan staan en hebben met de 5 procent accu die we nog in onze telefoons hadden de anwb gebeld. De meneer van de anwb was er al binnen een kwartier en kwam met allerlei opties. Overnachten in het dorp, hij zou hem dan naar zijn werkplaats brengen en morgen(vandaag dus) maken. Dit was voor ons geen optie omdat Anton moest werken en ik naar school. Deze man bedacht om onze accu op te laden en een reserve accu mee te geven (voor 250 euro borg) en dan konden we thuis komen met de auto want we konden wel zonder die riem rijden dan hadden we alleen geen stuurbekrachtiging en rem bekrachtiging. Blij dat het opgelost was besloten we dit te doen. Toen de man echter de resten van de riem uit de motor etc etc wilde halen bleek dat de riem van alles kapot had gemaakt in de auto. Ik weet niet meer hoe het allemaal heet maar we konden de auto absoluut niet starten dan zou de motor kapot gaan. De jongen van de belgische anwb had de riem er direct af moeten halen en ons zo door m oeten laten rijden. Door hem was nu de auto nog verder kapot. 

De man van de anwb was heel aardig, en dacht met ons mee. Uiteindelijk heeft hij ons op de sleep meegenomen naar zijn werkplaats, hebben we van hem drinken gekregen en een leenauto die we per km en per dag moeten betalen. 

Nu is onze bedoeling dus dat de garage bij ons komt, de leenauto terugbrengt naar zeeland onze auto weer meeneemt en hem maakt en alle kosten vergoed.. de 143 euro, de leenauto, (geld voor lidmaatschap van de anwb zouden we sowieso kwijt zijn dus dit is voor onze rekening) Na deze rit blijkt dus dat onze auto ook olie lekt, het lampje van de accu gaat branden, 1 deur van de auto niet altijd open wil, als je koppelt van 2 naar 3 dan schuurt hij, hij wil niet altijd in zijn 4 en de benzinemeter is dus kapot. 

Anton heeft vanochtend de garage gebeld, het hele verhaal uitgelegd, maar ze wllen de auto niet uit Zeeland halen en alleen de auto maken. Ze gaan daar met elkaar in overleg maar blijkt dat we niet teveel moeten verwachten. Dit accepteren wij natuurlijk niet, want nu moeten we regelen dat de auto op onze kosten van zeeland naar roden word gesleept, en de leenauto zelf terug brengen en betalen. Hier hebben wij geen geld en geen tijd voor aangezien anton gewoon werkt overdag en het dus nog 4 uur heen en 4 uur terug is. Wij gaan hier niet mee akkoord.

Het was dus geen leuke verjaardag, je voelt je zo machteloos, niemand wil echt meewerken( behalve de anwb man op eigen initiatief) en je zit zo ver van huis..
Ondertussen hebben we de auto eindelijk weer thuis, op onze kosten transport geregeld voor onze auto en leenauto. De handel er uit gehaald en nu moeten we nog transport regelen naar de Garage in Roden.
We gaan proberen om ons geld terug te krijgen.. de 143 euro belgische anwb 152 euro nederlandse anwb, rond de 200 voor de leenauto en 270 euro voor transport maar ik ben bang dat dit allemaal niet gaat lukken.

Zaterdag hebben we onze verjaardag gevierd en ondertussen ben ik weer met een opleiding begonnen en ga ik naast mijn twee banen en mijn webwinkel elke maandag van half 2 tot half 9 naar school. 

Een beetje een rommelig verhaaltje dit maar ik heb de tijd en de energie niet om het netjes neer te zetten en wilde jullie toch even op de hoogte brengen. Hier nog wat foto's van de handel en ik wens jullie een fijne week

9 opmerkingen:

 1. What a terrible adventure with your (new) auto! One day you will look back at this and laugh, but now it is not a laughing matter! If your garage does not do what you think they should (garantie?), let them know this story is out there on the World Wide Web and that you will name names of their "bedrijf." Be firm, and let a male family member do the negotiating. Nederland is as chauvinistic as the rest of the world. Linda@Wetcreek Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjeetje, Wat een ellende ja inderdaad dan voel je je echt machteloos
  En dat een garage zo'n auto verkoopt , niet te geloven
  Maar nog harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, knap van je dat je naast je drukke bezigheden nog weer een opleiding gaat volgen....welke opleiding ga je doen??
  Groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoeveel pech kan je hebben.
  Maar ik zou het onderste uit de kan boven halen.
  En niet op je kop laten zitten.
  Mooie spulletjes heb je weer.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeetje zeg wat een verhaal,
  en wat een gedoe, denk je dat die mensen verstand van zaken hebben en heb je dit!!
  ben erg benieuwd hoe het afloopt zeg

  maar van harte gefeliciteerd!! en hele mooie vondsten heb je gedaan
  succes met je opleiding knap hoor dat je dat dr nog is bij gaat doen !
  recpect

  gr cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeveel pech kan een mens hebben, niet normaal...echt alles zat tegen.
  Ik zou het niet nemen..wij hebben ook eens iets aan de hand gehad bij een garage, en onze poot stijf gehouden...en uiteindelijk krabbelen ze wel terug.
  Je hebt wel leuke spulletjes gekocht....maakt het misschien weer een beetje goed...

  Fijne Avond,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje dat is wel heel veel pech,hopelijk komt het allemaal snel goed,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle mejeetje wat een verhaal en wat een pech allemaal, kan me goed voorstellen dat je behoorlijk baalt.
  Hoop echt voor jullie dat alles weer goed komt.
  Lieve groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. This is so lovely!
  I love it!
  whish you a nice week
  Kathrine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bah, wat een drama! Heb je rechtsbijstand.....?

  BeantwoordenVerwijderen