dinsdag 4 december 2012

Regen

Ik zit mezelf in deze periode altijd in de weg, nergens zin in, me overal zorgen om maken.. 2 jaar geleden had ik een enorme depressie, kon om alles huilen en boos worden, dit vooral door een te zwaar voorgeschreven pil.. na een paar maanden toch maar naar de dokter, en toen kwamen we erachter dat ik me zo voelde door het te grootte aantal aan hormonen.. elke herfst en winter moet ik mezelf weer een schop onder mijn kont geven om niet bij de pakken neer te gaan zitten.. kijken naar wat ik wel heb! hoe gezond we zijn, dat Anton en ik na bijna 8 jaar het nog zo fijn hebben samen.. Ik vecht er voor om happy te blijven.. soms is het zo moeilijk.. maar als ik dan om me heen kijk, Tjibbe kwispelend naar me toe zie komen..andere blogs lees waar in mensen, geliefden zijn verloren of veel pijn hebben door een ziekte..kan ik mezelf wel voor mn kop slaan..wees blij met wat en wie je hebt!!

Na regen komt zonneschijn!16 opmerkingen:

 1. Tuurlijk kan het altijd erger maar dat wil niet zeggen dat jou gevoelens daarom niet mogen meis. Jou gevoelens zijn net zo belangrijk! Ik hoop dat je je gauw weer wat beter gaat voelen en je weer overal zin in krijgt.
  Dikke knuf, liefs Marga xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik worstel daar al jaren mee.
  Maar ik kan er nu beter mee omgaan.
  Bezig zijn is voor mij het beste.
  En dan bedoel knutselen freubelen foto´s maken enz.
  Dan kom ik de tijd wel weer door.
  Maar het valt niet altijd mee.
  Maar soms mag het ook.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je weleens gehoord van lichttherapie. Je kan een lichtlamp kopen, dit helpt vaak bij mensen met sombere gevoelen in de herfst en de winter. Misschien heb je er wat aan! En leuke afleiding helpt natuurlijk ook wel. Succes hoor en je foto's zijn weer hartstikke mooi!
  Lieve groet,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joh soms mag je ook best eens toegeven dat je in een dip(je) zit.
  Iedereen kan je vertellen wat je moet doen maar jij zelf weet dat het beste.
  En inderdaad na regen komt zonneschijn en na een dipje een lach.
  Van mij krijg je een stralende lach, een schouderklopje een knuffel
  en een lieve groet

  Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heee Sanne,
  Och meis je bent niet de enige hoor, het is zo herkenbaar en heel veel vrouwen hebben hier last van(ik ook)
  Mannen schijnen dat veel mider te hebben..tja mannen...wij vrouwen zitten een ietsie vreemd in elkaar....maar wat doe je eraan....
  Heb mezelf net maar twee bossen rozen kado gedaan, haha helpt ook altijd ik kan daar wel van genieten.
  En jij hebt natuurlijk TJIBBE en als dat niet helpt !!! vaak knuffelen die schat !! helpt hoor..
  En je kunt nu kussens naaien dus achhh je komt de tijd wel door, nee hoor geintje maar mischien vrolijk je wat op hé... ;-))
  Kerstboom in huis, lampjes en kaarsjes aan en gezellig met Anton op de bank Kerstfilms kijken de komende tijd Sanne !!
  Kop op meis !!!

  Lieve groetjes en een dikken knuffff voor jou en natuurlijk voor Tjibbe !!

  Doeidoei

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, zeker herkenbaar. Maar inderdaad, na regen komt zonneschijn!
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je moest eens weten hoeveel mensen hier last van hebben, veel meer dan je zou denken. Ik ben een paar jaar geleden ook depressief geweest. Een vriendje van mijn oudste zoon (ondertussen al 18) stierf aan een hersentumor. Hij kwam hier dagelijks over de vloer en woonde hier vlakbij. Ik kon dat gewoon niet verwerken en ben heel akelig geweest. Heb soms nog wel last van negatieve gedachten, maar probeer me daartegen te verzetten. Druk bezig zijn helpt mij altijd. Rustgevende tabletten kunnen soms ook weleens helpen (bij mij niet trouwens). Sterkte ermee en groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha die Sanne,
  het is heel goed dat je je bewust bent van je omgeving.....dat je beseft dat je het goed hebt met Anton...dat er mensen zijn die het veel minder hebben....maar daarom hou je je gevoel niet tegen....het geeft niet om daar af en toe aan toe te geven hoor...je houdt dit soms niet tegen...je moet er alleen niet te diep in wegzakken...en blijven praten over je gevoel....
  Het wordt weer voorjaar...echt!
  Groetjes van Lammy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het weer werkt inderdaad ook niet mee. Ik hoop dat je snel wat lichtpuntjes ervaart! Sterkte! Ik geniet van je foto's!

  Lieve groet,
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een depressie kun je niet gewoon uitzetten toch ,en ookal heb je het inderdaad goed dat gevoel blijft gewoon zitten, en schakel je niet zomaar uit.
  maar erover praten is inderdaad altijd goed .
  en er over bloggen nog beter dan kunnen wij je een beetje helpen met onze berichtjes, om je door deze donkere maanden heen te slepen,en kunnen wij genieten van je prachtige foto's.
  sterkte en nog even volhouden meid dan word het weer lente .

  grtjs saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook al gehoord dat lichttherapie zou helpen! En natuurlijk werkt het weer echt niet mee. Het zijn ook echt de donkerste dagen van het jaar. Sterkte!!!

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo lees toevallig je blog en idd lichttherapie maakt deze periode voor mij en mij medemensen een stuk aangenamer. Ik zit elke dag ('s morgens) 20/30 minuten voor een lichttherapie lamp. Natuurlijk ben ik niet super blij nu maar wel een stuk blijer fitter en actiever.
  Sterkte
  Groetjes Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wel herkenbaar...

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wil toch nog even reageren, ook ik heb dat "probleem" zoals jij dat mooi omschrijft, om happy te blijven en voelen. Na een zware zwangerschapsdepressie en hormonen ook altijd aan het vechten, terwijl ik "alles" heb! Maar dit ziet niemand aan je dit gevecht en wil het ook altijd niet zeggen, maar denk vaak wel "elk huisje heeft zn kruisje"....Kop he!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hihi...
  very unique..
  beautiful picture.. :D

  BeantwoordenVerwijderen