zondag 12 juni 2011

Drama & Tuin

Oh jongens(dames) wat een week hebben wij achter de rug. Vorige week zaterdag belde anton mij op toen ik met mama op de markt liep. Kruimel (de jongste kat) is heel zielig, en haar staart hangt, wat moet ik doen? Direct de dierenarts gebeld en we zijn samen heen gegaan. De dierenarts voelde nog geen 2 minuten en melde ons dat haar staart was gebroken..nog geen 5 minuten later stonden we al weer buiten, 70 euro lichter. We moesten een paar dagen afwachten, het kon zijn dat het weer aangroeide en dat er gewoon wat bloed tussen de wervels zat. Nog duidelijk gevraagd of ze gewoon naar buiten mocht, ja hoor geen probleem, met wat pijnstillers op zak reden we weer naar huis.

Maandagochtend kwam ik uit bed en lag onze middelste kat Koekie, in een mandje. Hmm apart..normaal ligt ze op de bank en niet in een mandje maar goed, kwam het mandje toch nog een keer van pas. Ik zat nog geen 5 minuten achter de pc(met mn rug naar haar toe) en ze begon ineens klaaglijk te miauwen. (hebben haar in die 2 jaar bijna nog nooit horen miauwen). Ze kon niet op haar pootje staan, ja hoor dat kon er ook nog wel bij. Anton dierenarts gebeld ik schoonmama gebeld want we moesten beide aan het werk. Uiteindelijk konden we toch nog samen heen en aan het eind van de dag bleek dat ze heel hard was gebeten door een andere kat waardoor er een splinter van het bot was. Ze moest zo veel mogelijk rust houden en mocht een week niet naar buiten. Pijnstillers mee, antiobiotica mee en 116 euro lichter. Toen we dachten dat we alles gehad hadden
...

Donderdag kwam ik thuis uit mijn werk en normaal word k dan door alle katten begroet, maar geen kat te zien, ik op zoek..ben me rot geschrokken, kruimel de jongste dus lag op ons bed en het hele bed zat onder het bloed en geel spul (plas?pus?) wij direct de dierenarts weer gebeld en hup maar weer heen. 1 van de dierenartsen(toevallig onze overbuurvrouw) wilde haar houden en onder een roes alles bekijken..omdat ze teveel pijn had om het zo te kunnen bekijken.
Donderdagavond om 8 uur kwam ze haar brengen, wat bleek? De weekend dierenarts had met zijn 2 minuten kijken nooit gezien dat er een enorm gapend gat onder haar staart zat, omdat ze gewoon van hem naar buiten mocht is er vuil ingekomen en omdat hij geen antibiotica had meegegeven was het vreselijk gaan ontsteken. Ook bleek dat de hele staart niet eens gebroken was. Het is nu gehecht en ze loopt heel zielig met een kapje om. Ook dit koste weer 100 euro, wat als de weekenddierenarts direct goed gekeken had niet nodig was geweest.

Wij dachten, nu hebben we alles wel gehad, 2 zielige katten in huis, de derde chagerijnig omdat hij niet zomaar in en uit kan lopen. Maar de middelste koekie, besloot gisteravond dat ze nu wel lang genoeg had binnen gezeten, ik had het raam boven op een kier, maar ze wilde zo graag naar buiten dat madam gewoon van de bovenste verdieping is gesprongen..ik heb nog nooit een kat zo hard horen grommen en schreeuwen..nu is het dus weer helemaal mis..ze kan er weer niet op leunen, we moeten dinsdag op controle..en ik ben bang dat er dan weer foto's gemaakt gaan worden aangezien het nog steeds niet goed is...bleeggg..

Maar goed, nu ook wat ander nieuws, ik ben niet zo van het plaatsen van tuinfoto's omdat ik inrichtingen veel leuker vind :P ook kijk ik sneller bij iemand op een blog met huisfoto's dan met tuinfoto's maar hoe snel en mooi onze tuin is gegroeid wil ik jullie toch een laten zien.

Bij Karin van de Tuinkamer heb ik een mooi oud frans tuin stoeltje gekocht en die pontificaal midden in de tuin gezet. De lupinen doen enorm hun best.
De borago heeft zich in deze tuin ook weer uitgezet, de blauwe bloemetjes kun je eten, in bijv sla of invriezen in ijsklontjes. Dat staat heel leuk.


Mooi he en dan te bedenken dat dit is was:


Gister heb ik iets gedaan waar we allemaal denk ik wel een beetje van dromen.
Vrienden van ons zijn verhuisd naar een hele oude boerderij waar enorm veel moet gebeuren, de vorige eigenaars hadden bijna hun hele huisraad laten staan. Ik mocht neuzen in een oude boerderij met iets van 6 bijgebouwen, ik mocht uitkiezen wat ik leuk vond.
Ik heb denk ik wel 20 paneeldeuren gezien in allerlei pastelkleuren, oude tafels, rekjes en spiegels. Teveel om op te noemen. Ik ging met een auto vol weg en moet vandaag of morgen nog een tafel en een rek ophalen..gister alles schoongeborsteld en nu moet het nog even behandeld worden tegen houtworm. Ik heb er een uur rondgesjouwd maar had dit gerust de hele dag vol kunnen houden.

Vanavond weer leuke spullen online, nu eerst de tuin in, heb een mega groot stalraam gescoord die in de vensterbank moet, onkruid plukken en dan met vrienden naar Tuingoed foltz..een enorme kweker met allerlei planten en brocante. Wil nog graag een klimroos dus wie weet.
Waarschijnlijk kom ik weer met allemaal spullen uit de brocante winkel thuis ;P
Fijne week allemaal!!

14 opmerkingen:

 1. Ach jeetje,wat zielig allemaal maar wat is jullie dierenarts DUUR zeg !!!! niet normaal meer...
  Ons konijn bleek dit laatst ook te hebben,was ziek en bleek een wond onder haar staart te hebben wat helemaal open was gegaan,een hele behandeling gehad en een antibioticainjectie en medicatie mee naar huis,kosten 18,75..??
  Maar ieder mag rekenen wat ie wil natuurlijk dus de één is vast veeeeel duurder dan de ander.
  Ik hoop dat het nu goed gaat met de poezen.
  Heb je nog een luik over ???

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjee wat zielig.zo kan alles inene tegen zitten. hopen dat ze snel opknappen
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooo Sanne wat erg voor de poezen ( en ook voor je portemonnee)
  hopelijk komt het weer helemaal goed met de katjes .....

  Heerlijk dat struinen en zomaar uitzoeken, ben benieuwd wat je allemaal hebt uitgezocht.

  Je tuin staat er al prachtig groen bij zeg , goed gedaan hoor!

  fijn weekend nogmaals , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zielig voor de poezen, ik hoop dat ze snel weer opknappen.

  En wat is je tuin prachtig!!!
  Veel plezier vandaag met tuinieren wij hebben het gisteren gedaan dus vandaag lekker zitten in het zonnetje.
  Groetjes truus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Achhh wat sneu nou voor je katten...en je portemonee...maarja dat weet je met huisdieren......ik zeg altijd maar zo al moet ik er een lening voor afsluiten ik laat mijn hond helpen ...echt hoor....geniet van een heerlijk weekend....liefs van mij....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach die arme beestjes zijn ons ook alles waard, kan me helemaal voorstellen hoe zielig het is. Hopelijk komt het nu goed. Je tuin ziet er prachtig uit, geniet er maar van.

  Lieve groet,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och die poezebeesten toch, wat een pech allemaal. Maar kreeg je geen korting door die stomme actie van de weekendarts.
  Hoop dat ze allemaal goed herstellen.
  En weer van je mooie tuin kunnen genieten.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een blagen zijn het toch....het zijn echt net kinderen...onvoorspelbaar en eigenwijs.... toch wel zielig hoor.....hoop dat het snel weer goed met ze gaat.....enne...je tuin ziet er prachtig uit...wat een mooie bloemen allemaal.
  Groetjes Bianca xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een toestand allemaal, erg sneu hoor voor de katjes.Tja en de centen, je gaat zo'n dier toch helpen maar soms wel balen dat het zo veel geld kan kosten.En wat een blunder van de eerste arts !
  Hopelijk gaat het nu dan de goede kant op.
  Je tuin is toch mooi zo. Fijne avond nog.
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte met de ziekenboeg.....
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat sneu voor je poezen zeg en dat allemaal in 1 week! Op dat soort momenten zou je willen dat ze kunnen praten en uitleggen wat er aan de hand is.
  Veel sterkte ermee.

  Wat een metamorfose in je tuin zeg, het is 1 groene oase, prachtig!!

  Daar kan ik alleen maar van dromen, lekker van alles uit mogen zoeken in een mooie oude boerderij. Misschien zien we er nog wel wat van terug in je winkel, haha.

  Succes dinsdag bij de dierenarts en verder een fijne week. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hellup Mina en dat in een paar dagen tijd. Hoe kunnen ze het zo uitkienen he. Erg vervelend! En een domme actie van de dierenarts, kreeg je nog een sorry te horen?
  Gaaf he die tuin! Ben er helemaal weg van... Ga er lekker van genieten en hopelijk knappen je poezenbeesten snel weer op. Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gut, die beesies...hopelijk gaat het de goede kant op. Het lijkt wel GTST.. eerst de katjes, dan de schuur vol mooie vonsten...en dan die tuin... heel erg mooi!! nu nog weer zon, ook fijn voor de katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat enorm schrikken met je lieve katjes!? Gaat het nu wel weer goed met ze? Geneest het wondje onder Kruimel d'r staart?
  Ja dat kan hard in de portemonnee gevoeld worden zulke dierenarts bezoekjes, soms komt het achter elkaar en juist ook nog wanneer het ongelegen komt.
  Je tuin is prachtig!
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen