maandag 18 augustus 2014

Verbouwing deel 2


En we zijn nog vol op bezig. Helaas ging het niet zo snel als gewild aangezien de muren niet willen drogen maar we gaan dapper verder.


terras onkruidvrij gemaakt


alle stopcontacten er op gemaakt


sierlijsten om de vensterbank, ik wil ze er ook nog onder maar moeten eerst kijken hoeveel ruimte er nog is als de radiator er weer hangt.


bovenkant schouw dichtgemaakt.


extra lichtpunt aangelegd voor een luchtertje etc


regelwerk aan het plafond om de isolatie en houten plafond aan vast te maken


het vervelendste klusje tot nu toe. Doordat de muren waar de ramen inzitten zijn geïsoleerd etc passen de originele lijsten niet meer. Anton moest dus op verstek hout er tussen maken.


Na heeeeel veel plamuren, schuren en plamuren en schuren kon ik eindelijk de eerste 2 van de 4 kozijnen in de grondverf zetten. Wat maakte dat al een verschil!


met papa kantdelen aan de muur maken


en het eerste stukje plafond is geïsoleerd en met mooi hout weer bewerkt (wilden echt oud en geen gipsplaten)


vandaag kozijn nr 3 in de grondverf gezet. nu wachten tot Anton tijd heeft om kozijn 4 af te maken met plamuren etc en dan kan die ook in de grondverf


Tussendoor in de rest van het huis ook klusjes doen. Mijn katrol hangt eindelijk in de keuken voor handdoeken en theedoeken. Ik ga nog op zoek naar een kleinere roestige s haak.

Nog genoeg te doen dus. Kozijn nr 4, plinten, plafond, alles plamuren, schuren en grondverven, muren verven etc etc etc. Maar bij elk dingetje die we nu doen zien we het opknappen. Ik kan niet wachten totdat ik het mag inrichten!