donderdag 23 juni 2011

VERMELDING JDL & BROCANTE SPECIAL

Wauw wat een eer, niet alleen staat mijn site voor de 2de keer vermeld in de ariadne brocante special, met dank aan Gea van G-style maar ook staat mijn site nu in de nieuwe Jeanne D'arc!

Ik heb de jdl zelf nog niet in huis maar kreeg vanochtend ineens allemaal berichtjes van klanten in mijn mail en gastenboek. Anton heeft de jdl's net opgehaald en mij foto's gestuurd :)





Wat ik zo van de foto kan zien, komt het roze medicijnkastje uit mijn winkel, het groene rolkussen, de kroonluchter en het krukje voor het bad.

Daarbij nog een prachtig stukje tekst :)



Nu maar even genieten van deze roem, een heel fijn weekend allemaal :)

zondag 19 juni 2011

Kamerscherm

Een tijdje geleden scoorde ik een kamerscherm bij Karin van de Tuinkamer, deze had ik achter mijn lessenaar gezet ipv de luiken die er eerst stonden. Toen ik bij een vriendin in haar oude boerderij mocht snuffelen naar spullen vond ik een prachtige werkbank. Leuk dacht ik in de keuken vol met kruidenplanten en servies. Maar, je raad het al..onze keuken is natuurlijk allang vol. Ik maakte het rek schoon en behandelde hem tegen houtworm. Toen ik hem in de woonkamer zette leek het zo raar, hij is namelijk erg hoog en alle muren waren al vol, naast de bank paste niet meer en ipv onze oude hotelkast kon ook niet want daar bewaar ik pakketspullen.(briefjes, labels, bonnetjes, tape, schaar en kaartjes)...Als ik nou... Ineens had ik het..gewoon tegen het kamerscherm en het scherm Echt als kamerscherm gebruiken natuurlijk. Na wat gesleep en gesjouw had ik het eindelijk voor elkaar.




Dit is de kant van de tv en zithoek, leuke dingetjes om naar te kijken (in de jardinière moet nog zo'n grijze plant maar ik hoorde dat het herfstplanten zijn dus dit word nog even zoeken).
Ook superhandig voor foto's voor de webshop



Dit is de andere kant bij de eettafel. In de lessenaar zit mijn laptop, mooi weggewerkt, hier zit ik altijd te werken. Gisteren scoorde ik een gave stoel voor erbij. Als ik niet werk staat hij tegen de witte muur en is het al een stilleven op zich.

Ik ben weer helemaal happy met mn scherm en de sidetable. Nu is het wat knusser op de een of andere manier, dit komt ook omdat we gewent waren aan die kleine woonkamer aan de overkant. En met die tafel kan ik elke keer weer anders decoreren.




Op de bank heb ik een ander kleed gelegd, en de rolkussen nu in de lengste(moeilijk te zien aangezien het kleed en de kussen toevallig bijna dezelfde kleur hebben.) Het lijkt nu een stuk rustiger. De stoel moest op een andere plek en met het nieuwe kussentje is het weer een leuk setje. Aan de ladder hangt weer een nieuwe lamp, Anton is gek op die grote gloeilampen en we hebben er nu zo'n 5 stuks, ze zouden in dit huis komen te hangen maar we hebben nog geen mooi plekje gevonden.

Na wat kleine veranderingen weer helemaal tevreden, en dat met 1 gratis tafel en 1 mooi kamerscherm.
Vanavond weer prachtige spullen in de shop, missch iets later als 7 uur aangezien we op vaderdagvisites gaan. Wees er woensdag ook snel bij als het goed is sta ik Dinsdag in een tijdschrift en dan word ik (HOPELIJK) weer ontdekt door een hoop nieuwe klanten :)
Een hele fijne week toegewenst en maar hopen op wat mooier weer!

zondag 12 juni 2011

Drama & Tuin

Oh jongens(dames) wat een week hebben wij achter de rug. Vorige week zaterdag belde anton mij op toen ik met mama op de markt liep. Kruimel (de jongste kat) is heel zielig, en haar staart hangt, wat moet ik doen? Direct de dierenarts gebeld en we zijn samen heen gegaan. De dierenarts voelde nog geen 2 minuten en melde ons dat haar staart was gebroken..nog geen 5 minuten later stonden we al weer buiten, 70 euro lichter. We moesten een paar dagen afwachten, het kon zijn dat het weer aangroeide en dat er gewoon wat bloed tussen de wervels zat. Nog duidelijk gevraagd of ze gewoon naar buiten mocht, ja hoor geen probleem, met wat pijnstillers op zak reden we weer naar huis.

Maandagochtend kwam ik uit bed en lag onze middelste kat Koekie, in een mandje. Hmm apart..normaal ligt ze op de bank en niet in een mandje maar goed, kwam het mandje toch nog een keer van pas. Ik zat nog geen 5 minuten achter de pc(met mn rug naar haar toe) en ze begon ineens klaaglijk te miauwen. (hebben haar in die 2 jaar bijna nog nooit horen miauwen). Ze kon niet op haar pootje staan, ja hoor dat kon er ook nog wel bij. Anton dierenarts gebeld ik schoonmama gebeld want we moesten beide aan het werk. Uiteindelijk konden we toch nog samen heen en aan het eind van de dag bleek dat ze heel hard was gebeten door een andere kat waardoor er een splinter van het bot was. Ze moest zo veel mogelijk rust houden en mocht een week niet naar buiten. Pijnstillers mee, antiobiotica mee en 116 euro lichter. Toen we dachten dat we alles gehad hadden
...

Donderdag kwam ik thuis uit mijn werk en normaal word k dan door alle katten begroet, maar geen kat te zien, ik op zoek..ben me rot geschrokken, kruimel de jongste dus lag op ons bed en het hele bed zat onder het bloed en geel spul (plas?pus?) wij direct de dierenarts weer gebeld en hup maar weer heen. 1 van de dierenartsen(toevallig onze overbuurvrouw) wilde haar houden en onder een roes alles bekijken..omdat ze teveel pijn had om het zo te kunnen bekijken.
Donderdagavond om 8 uur kwam ze haar brengen, wat bleek? De weekend dierenarts had met zijn 2 minuten kijken nooit gezien dat er een enorm gapend gat onder haar staart zat, omdat ze gewoon van hem naar buiten mocht is er vuil ingekomen en omdat hij geen antibiotica had meegegeven was het vreselijk gaan ontsteken. Ook bleek dat de hele staart niet eens gebroken was. Het is nu gehecht en ze loopt heel zielig met een kapje om. Ook dit koste weer 100 euro, wat als de weekenddierenarts direct goed gekeken had niet nodig was geweest.

Wij dachten, nu hebben we alles wel gehad, 2 zielige katten in huis, de derde chagerijnig omdat hij niet zomaar in en uit kan lopen. Maar de middelste koekie, besloot gisteravond dat ze nu wel lang genoeg had binnen gezeten, ik had het raam boven op een kier, maar ze wilde zo graag naar buiten dat madam gewoon van de bovenste verdieping is gesprongen..ik heb nog nooit een kat zo hard horen grommen en schreeuwen..nu is het dus weer helemaal mis..ze kan er weer niet op leunen, we moeten dinsdag op controle..en ik ben bang dat er dan weer foto's gemaakt gaan worden aangezien het nog steeds niet goed is...bleeggg..

Maar goed, nu ook wat ander nieuws, ik ben niet zo van het plaatsen van tuinfoto's omdat ik inrichtingen veel leuker vind :P ook kijk ik sneller bij iemand op een blog met huisfoto's dan met tuinfoto's maar hoe snel en mooi onze tuin is gegroeid wil ik jullie toch een laten zien.

Bij Karin van de Tuinkamer heb ik een mooi oud frans tuin stoeltje gekocht en die pontificaal midden in de tuin gezet. De lupinen doen enorm hun best.
De borago heeft zich in deze tuin ook weer uitgezet, de blauwe bloemetjes kun je eten, in bijv sla of invriezen in ijsklontjes. Dat staat heel leuk.


Mooi he en dan te bedenken dat dit is was:


Gister heb ik iets gedaan waar we allemaal denk ik wel een beetje van dromen.
Vrienden van ons zijn verhuisd naar een hele oude boerderij waar enorm veel moet gebeuren, de vorige eigenaars hadden bijna hun hele huisraad laten staan. Ik mocht neuzen in een oude boerderij met iets van 6 bijgebouwen, ik mocht uitkiezen wat ik leuk vond.
Ik heb denk ik wel 20 paneeldeuren gezien in allerlei pastelkleuren, oude tafels, rekjes en spiegels. Teveel om op te noemen. Ik ging met een auto vol weg en moet vandaag of morgen nog een tafel en een rek ophalen..gister alles schoongeborsteld en nu moet het nog even behandeld worden tegen houtworm. Ik heb er een uur rondgesjouwd maar had dit gerust de hele dag vol kunnen houden.

Vanavond weer leuke spullen online, nu eerst de tuin in, heb een mega groot stalraam gescoord die in de vensterbank moet, onkruid plukken en dan met vrienden naar Tuingoed foltz..een enorme kweker met allerlei planten en brocante. Wil nog graag een klimroos dus wie weet.
Waarschijnlijk kom ik weer met allemaal spullen uit de brocante winkel thuis ;P
Fijne week allemaal!!

maandag 6 juni 2011

Nieuwe spullen & Nieuwe slaapkamer

Eindelijk, een lang weekend dus alle klusjes die al een tijdje wachten aangezien Anton zaterdags bij iemand in de tuin werkt konden nu wel gebeuren.
Ik was al een tijdje niet tevreden over onze slaapkamer. Het was te kaal, te kil en ik kon het gewoon niet vinden. Totdat ik een prachtig oude deken scoorde. Vreselijk duur maar toen kwamen de ideeën los. Eerst nog even wat foto's van de woonkamer..weer wat nieuwe dingetjes gescoord en helaas(ahum) belanden die natuurlijk in eigen woonkamer


Ook heb ik eindelijk andere vensterbanken, weg lelijke woningbouwtegels. ze liggen er los op en voor zodat ik het wel kan schoonmaken en geen ruzie krijg met wb als we weer gaan verhuizen.


Het zijn oude vloerdelen uit een oude boerderij :)

Dan de slaapkamer, hij was eerst zo:


Schrik niet nu is het zo:


Een mooi oudroze op de muur, ik schrok wel even toen ik aan het verven was, maar toen alle accessoires er bij kwamen was ik helemaal tevreden. Ik heb 3 antieke rolgordijnen gescoord, aangezien die niet goed pasten heeft mama ze vernaaid. Het gewone verduisterende rolgordijn zit er nog gewoon achter. De oude deken past er prachtig bij.




Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Dus ik zou zeggen ben je zat van een ruimte in huis, verf dan een muur een totaal andere kleur. Je gaat dan vanzelf alles veranderen en ik ben dik tevreden.
Gister nog leuke nieuwe dingen online gezet dus kijk nog even voor alles verkocht is.
Nu maar weer pakketten inpakken..boodschappen doen en schoonmama missch helpen. Anton zijn zus heeft donderdag een dochtertje gekregen en dan wil ze natuurlijk liever daar zijn als haar post doen..dus maar even kijken waar ik kan helpen.
Fijne week!

vrijdag 3 juni 2011

Hemelfair

Wat een heerlijke dagen zo met die zon, gisteren stonden mama en ik op de Hemelfair in Siddeburen. Wat een opkomst, wat een mensen en wat een gezelligheid!

We hadden gelukkig genoeg mee want het liep storm!


Mama achter de kraam, genietend van de dag..
Papa en ik :)

Vandaag een lekker druk dagje..eergister de achtertuin weer netjes gemaakt, vandaag de voortuin..fotos van nieuwe producten naar een nieuwe grote klant sturen :D ..nieuw verfje uitzoeken voor de slaapkamer..ja ik heb de hele slaapkamer over de kop..kon niet tevreden worden en na de aankoop van een prachtige antieke deken moest alles anders..fotos zullen volgen..ook gaan we vanmiddag op kraamvisite, anton is voor de eerste keer oom geworden :D

Sinds zondag heb ik ook nieuwe vensterbanken .. Papa heeft van oud hout wat uit de oude boerderij van mijn schoonzus komt prachtige vensterbanken gemaakt..weg lelijke tegels..ohh ik merk alweer dat ik achterloop met mijn blogs..
Een heeeel fijn weekend allemaal!